Берое почти сигурно ще си върне нападателя Венцислав Христов. Преди дни той подписа с другия старозагорски клуб Верея, където ще доиграе сезона. След края на шампионата Христов ще се премести при "зелено-белите", твърди "Тема спорт". Така от Берое смятат да нанесат удар по градския съперник, където разчитат на Христов. Нападателят блесна още в дебюта си, реализирайки два гола при загубата с 2:4 от Ботев (Пловдив).

Христов вече рита за Берое в периода 2013-2015, като записа 46 мача и 17 гола. Оттам бе преотстъпван в украинския Металург (Донецк). Игра още за Риека, Левски и Нефтохимик.

Преди да подпише с Верея, Венци Христов е имал разговори с ръководството на Берое. Двете страни са се разбрали той да си върне формата във Верея и от лятото да парафира със "зелено-белите".

През есента Христов носи екипа на руския елитен СКА-Хабаровск, но напусна през зимата. Доскоро той поддържаше форма с Локомотив (София), чийто юноша е.

В момента старши треньорът на Берое Александър Томаш залага на върха на атаката на Мартин Камбуров, който наскоро подписа нов договор, след като настоящият му бе до лятото. През идния сезон обаче Камбуров ще играе по-малко, тъй като е вече на 37 години. Аут до края на сезона заради контузия е румънският нападател Драгош Фърцулеску. Той се очаква да е готов за игра за началото на следващата кампания. През лятото изтича наемът на Антон Карачанаков от полския Краковия (Краков). Затова и наставникът на "зелено-белите" Александър Томаш е решил да подсили атаката си с Венцислав Христов. Надеждата на Томаш е тимът да играе в квалификациите за Лига Европа през лятото.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА