Юношите старша възраст на Берое (родени 1990 година) се класираха за 1/4-финалите на държавното първенство по футбол, след като победиха с 4:1 Локомотив (София) на реванша в Стара Загора. Преди седмица "зелените" бяха загубили с 1:3 гостуването в "Надежда" и така с общ резултат 5:4 продължават напред.

Реваншът между двата състава бе наблюдаван от директора на ДЮШ на Берое Благомир Митрев, цялото треньорското ръководство на мъжкия състав, легендата Петко Петков, изпълнителния директор Геньо Петров, административния директор Николай Демирев, председателя на ОС на БФС Димо Тодоров, а първата част изгледаха и възпитаниците на Илиан Илиев, които след това проведоха тренировка на Градския стадион, информира Beroe Online.

Първият двубой между двата състава завърши 3:1 в полза на "железничарите" и възпитаниците на Борис Киров се нуждаеха от победа с два чисти гола или повече попадения, за да продължат напред.

Срещата започна по възможно най-добрия начин за беройци. Във 2-ата минута Мартин Райнов стреля от пряк свободен удар на метър пред наказателното поле, топката рикошира в стената, след което попадна в Милен Митев. Последният стреля от въздуха от границата на наказателното поле и не остави никакви шансове на стража на гостите за 1:0.

Радостта на старозагорци бе твърда кратка. В 5-ата минута Евелин Петров и Николай Митев не се разбраха и Кочилов с глава се възползва по най-добрия начин и с глава изравни.

Три минути по-късно Георги Хашев изведе на чиста позиция Енгин Байраманли, който стреля в десния ъгъл по земя, но топката срещна страничният стълб, след което Терзов я улови.

В 18-ата минута Алпер Ахмед стреля от границата на наказателното поле по диагонала, но стражът на гостите бе заел добра позиция и изчисти в корнер. Минута по-късно удар на Георги Хашев от пряк свободен удар от 26 метра премина в страни от целта.

В 27-ата минута най-добрият в редиците на старозагорци Милен Митев се пребори за топката и веднага намери Байраманли. Нападателят обаче се засуети и топката му бе отнета преди да стреля.

Шест минути по-късно след центриране от корнер на Ахмед Георги Хашев стреля с глава, но ударът му премина на 20 см над вратата на столичани.

В 36-ата минута след центриране от дясно Йорданов игра с глава и вкара кълбото във вратата на старозагорци, но попадението правилно бе отменено от главният съдия Георги Кабаков, след като футболистът на Локомотив игра нечисто срещу бранител в зелено.

Минута преди почивката логичното се случи, след като Милен Митев с примерен удар с левият крак от 15 метра намери долният ляв ъгъл на вратата на Терзов за 2:1.

В първите петнайсет минути на втората част играта се води предимно в центъра на терена без опасности пред двете врати. В рамките на четири минути гостите пропиляха най-чистите си положения в мача. Първо в 61-ата минута Кочилов стреля от пряк свободен удар от 20 м в левият страничен стълб. Минути по-късно отново най-добрият в редиците на гостите Кочилов стреля от 12 метра фронтално срещу вратата, топката рикошира леко в крак на бранител в зелено, след което кълбото попадна в лявата греда.

В 76-ата минута Куман Николов проби отдясно и намери на границата на наказателното поле другата резерва Бончо Николаев. Футболистът с №23 финтира майсторски съперник и с плътен удар в десния долен ъгъл не остави никакви шансове на Терзов за 3:1. Пет минути по-късно Димитър Димитров стреля от 28 метра над вратата на “железничарите”.

Две минути преди последния съдийски сигнал след самостоятелна акция Георги Динков премина между двама противникови състезатели и от границата на наказателното поле вкара четвъртото решително попадение за Берое. В последната минута на срещата Куман Николов стреля от 30 метра в аут.

Така възпитаниците на Борис Киров заслужено се класираха за 1/4-финалите. Двойките ще станат ясни днес. /БЛИЦ