Берое може да вземе стадиона си на концесия. Това стана ясно от годишната програма за управление и разпореждане с имоти на Общинският съвет на Стара Загора. През 2012 г. стадион "Берое" ще бъде включен в списъка с обекти, които ще бъдат предложени за концесия или за публично-частно партньорство. Интерес към стадиона би могло да има от футболния клуб.

В момента Берое разполага с терени в различни краища на града, които може да ползва. За ползване за срок от 5 години през 2010 година на Берое са предоставени:
- Градски стадион "Берое" - за официални срещи
- Тренировъчно игрище № 1 - мъже, юноши и подготвителни групи.
- Тренировъчно игрище "Кошара" - изкуствен терен.
- В Комплекс "Кольо Ганчев" - игрище № 4.

Липсата на добри тренировъчни игрища затруднява в голяма степен както мъжкия тим, така и детско-юношеската школа на тима. Представителният отбор е принуден да провежда тренировки на терена на градския стадион поради липса на друго добро затревено игрище. Срещу месечен наем Берое ползва и стадион "Локомотив"

В инвестиционната програма на проекто-бюджета на община Стара Загора за 2012 г. е включена сумата от 431 800 лв. за "Осветление на ст. Берое". С тази сума ще бъде заплатен втория транш на вече извършеният цялостен ремонт на осветлението на стадиона. Преди две седмици бяха монтирани допълнителни панели на таблото, както и ремонтирана пострадалата от бурните ветрове дограма над акробатическата писта на стадиона.