Берое потвърди новината на БЛИЦ, че Аласан Н`Дайе продължава кариерата си под Аязмото. Досегашният халф на Локомотив (Пловдив) подписа днес договор с клуба от Стара Загора. Полузащитникът вече се присъедини към подготовката на тима и новите си съотборници. Французинът от сенегалски произход стана четвъртото ново попълнение на Берое след Крис Гади, Димо Бакалов и Танко Дяков.

"Харесва ми в България и исках да остана тук. Доволен съм, че ще бъда играч на Берое. Тук имам и приятели. Ще дам всичко от себе си за отбора и феновете. Надявам се през новия сезон да постигнем много успехи и победи заедно", каза Н`Дайе след подписването на своя договор.

Аласан Н`Дaйе е роден на 25 февруари 1990 г. в Одинкор (Франция). Висок е 196 см и играе като полузащитник. Юноша е на френския Сошо и швейцарския Але. Подписва своя пръв професионален договор с английския Кристъл Палас през 2008 г. Изиграва 32 мача и отбелязва и 3 гола в Чемпиъншип за "орлите".

През сезон 2011/12 г. играе за Суиндън Таун, Саутенд Юнайтед и завършва сезона за Барнет. През следващия сезон изиграва 20 срещи за Хейс енд Йединг Юнайтед, отбелязвайки 7 гола.

Престоят му на Албиона завършва с 12 мача и 2 гола за Хейстингс Юнайтед. През лятото на 2013 г. подписва с пловдивския Локомотив, където изиграва 32 мача и се разписва 4 пъти.