Берое е пред разпадане. Всичко това се случва само дни след като избраниците на Илиан Илиев спечелиха Купата на България и през есента трябва да играят в турнира Лига Европа.

"Готови сме при всякакви условия да се разделим с акциите безвъзмездно. Само ще бъдат прихванати задълженията на клуба, които са от порядъка на 200-300 хиляди лева. Ще се разделим с пакета акции при две условия. Първото е поемането на задълженията, а второто условие - да се дадат ясни гаранции и сигурност, че отборът ще бъде финансиран стабилно и ще го има", категоричен бе председателят на съвета на директорите на Берое Дамян Георгиев.

Той даде извънредна пресконференция под Аязмото, която предизвика небивал интерес. На нея присъстваха още треньорът Илиан Илиев, помощникът му Ивко Ганчев, както и някои от титулярите - капитанът Слави Жеков, Петър Костадинов, Дончо Атанасов и Георги Андонов. Всички те призоваха бизнесът в Стара Загора да започне да помага финансово на клуба.

От ръководството на Берое изразиха притеснения, че след около две седмици този отбор може и да не го има повече.

От сигурни източници БЛИЦ разбра, че на треньора Илиан Илиев вече му писнало и още в близките дни може да напусне Берое. Голяма част от играчите пък възнамеряват да разтрогнат договорите си по вина на клуба заради дължими суми. /БЛИЦ