Берое приема Дунав (Русе) в мач от 15 кръг на Първа лига с амбицията да запише първа домакинска победа от два месеца. За последно заралии удариха Черно море под Аязмото на 8 септември с 2:0. Възпитаниците на Александър Томаш ще търсят и трети пореден успех в шампионата след тези над Витоша и Верея с по 1:0 като гост.

Днес Берое ще прави стъпка №3 от плана, който спортно-техническият щаб си постави за 15 точки от срещите с Витоша, Верея, Дунав, Пирин и Славия. След сблъсъка с „белите“ е решителният мач с Ботев (29 ноември), който ще даде отговор дали „зелено-белите“ са способни на нещо повече от място в първата шестица. В момента програмата работи за заралии и те трябва да се възползват максимално от нея.

За днешния мач Александър Томаш ще трябва да прекроява халфовата линия на отбора. Капитанът Мартин Райнов и ганаецът Карлос Охене са наказани. Очаква се вместо тях в игра да се появят Серджиу Негруц и Марко Адамович. Михаил Михайлов и Веселин Пенев са контузени.

За Дунав това ще бъде първи мач под ръководството на новия треньор Малин Орачев. Русенци нямат кадрови проблеми преди мача. Единствено от групата за мача отпадна Христо Попадийн, но той не е контузен или наказан.

Резултат с изображениеБерое – ДунавРезултат с изображение

Днес от 15:00 часа по Диема Спорт
Стара Загора, „Берое“
Съдия: Георги Давидов

ВЕРОЯТНИ СЪСТВИ
Берое: Перниш, Желев, Хаджиев, Иванов, Леони, Като, Адамович, Еуженио, Негруц, Карачанаков, Камбуров
Треньор: Александър Томаш
Контузени: Михайлов, Пенев; Наказани: Райнов, Охене

Дунав: Антонов, Милчев, Ларин, Патев, Хубчев, Димов, Б. Васев, Ненов, Шопов, Костадинов, Будинов
Треньор: Малин Орачев
Контузени: няма; Наказани: няма

Баланс: 42 мача, 17 победи за Берое, 11 равенства, 14 победи за Дунав, г.р. 65:48

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма