Вицешампионът на България Берое ще преследва рекорд тази вечер на стадион "Георги Аспарухов". Заралии гостуват на "Левски" в среща от 9-ия кръг на "А" група. Мачът започва в 20 часа.

"Зелените" се намират в серия от три поредни успеха. За първи път в историята си, ако не се брои периодът 1985-86, когато една от трите последователни победи е служебна с 3:0. Ако спечелят, беройци ще станат едва четвъртия провинциален тим, който е успял четири поредни пъти да бие "Левски" в "А" група. Досега с такова постижение могат да се похвалят само Марек, "Ботев" (Пд) и Нефтохимик.

Последният успех на "сините" над Берое беше преди близо 2,5 години. На 7 април 2013-а "Левски" се наложи с 2:0 на "Герена". Интересното е, че от отбора тогава остана само Роман Прохазка.

Срещата обаче ще бъде по-специална и за един друг футболист. Бившият играч на столичани Исмаил Иса се очаква да дебютира за Берое. Той има 22 мача и 3 гола за "сините" в "А" група. Освен това през 2011-ата участва при победата с 3:2 над заралии в Стара Загора.

"ЛЕВСКИ" - БЕРОЕ
Днес от 20:00 часа, пряко по Диема Спорт 2
София, ст. "Георги Аспарухов"
Съдия: Станислав Тодоров


ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
"ЛЕВСКИ": Йоргачевич, Миланов, Карнер, Белаид, Минев, Де Нойер, Костадинов, Прохазка, Бедоя, Р. Цонев, Диаби
Резерви: Любенов, Д. Иванов, Гаджев, Махмудов, Китамбала, Курдов
Наказан: Орачев
Контузени: Ал. Александров, Б. Цонев

БЕРОЕ: Макенджиев, Василев, Иванов, Динков, Пенев, Джоман, Том, Милисавлевич, Елиаш, Ст. Петков, Делев
Резерви: Пиргов, Филипов, Зафиров, Коконов, Божилов, Андонов, Иса
Контузени: Зехиров, Керкар

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016