Ръководството на Берое не прие молбата на “Левски” 1/8-финалният двубой за купата на България да се играе на 7 декември (вторник). Срещата между двата тима на стадион “Георги аспарухов” ще се състои на 4-и или 5 декември (неделя), предаде репортер на БЛИЦ. Новината потвърди представителя на старозагорския тим Николай Демирев. “Не може мачът да е в понеделник или вторник, тъй като е работен ден и няма как наши фенове да пътуват до София. Двубоят ще е на 5 декември (неделя), разбрахме се с Гонзо”, заяви Демирев пред БЛИЦ веднага след жребия.

Така “сините” не успяха да избегнат сгъстената програма. Те гостуват на 27 ноември (събота) на Монтана, след това на 1 декември (сряда) пътуват за Белгия, за да играят с Гент в Лига Европа, а на 5 декември (неделя) е двубоят за Купата с Берое. За 9 дни футболистите на "Левски" ще изиграят 3 мача.

“На “Левски” ще им стигнат три дни за възстановяване”, допълни Демирев.

ЦСКА също премести двубоя си срещу Малеш (Микрево). Втородивизионният тим е приел молбата на “червените” и мачът ще се играе на 8 декември (сряда) навръх Студентския празник. Така ЦСКА ще има достатъчно време, за да се възстанови след двубоя с Бешикташ от Лига Европа, който е на 2 декември (четвъртък)./БЛИЦ

1/8-финали

Етър (Велико Търново) - Славия

"Левски" - Берое

Пирин (Благоевград) - Калиакра (Каварна)

Малеш (Микрево) - ЦСКА

Локомотив (Пловдив) - Миньор (Перник)

Добруджа (Добрич) - Черноморец (Бургас)

Черноморец (Поморие) - Литекс

Ком-Миньор (Берковица) - Черно море

Заб.: Двубоите са насрочени за 4 декември, но ще има промени заради ЦСКА и "Левски". Победителите се излъчват в елиминации в една среща. При равенство в редовното време се играят две продължения по 15 минути, а при ново реми в края на продълженията се изпълняват дузпи.

Бъдете с "Левски" в Европа! Туристическа агенция "Галера" ще направи това реалност за Вас! За повече подробности, посетете http://www.galera.bg