Защитникът Борислав Стойчев подсили Берое. Централният бранител проведе тази сутрин първа тренировка под ръководството на Петър Хубчев, информира Beroe Online. Стойчев напусна Миньор (Перник) заради безпаричието при "жълто-черните" и бързо си намери нов отбор. 

Той обаче ще може да играе за Берое едва след отварянето на трансферния прозорец от 1 януари 2012 година, но може да води тренировки с тима.

Борислав Стойчев е роден на 26.11.1986 година в Хасково. Висок е 187 см и тежи 78 кг. Играе като централен защитник. Възпитаник е на детско-юношеската школа на Хасково. През януари 2006 година преминава в "Левски" като младежки национал, когато треньор на "сините" е неговият съгражданин Станимир Стоилов. През същата година е шампион на България. През сезон 2007/2008 преминава под наем във Видима-Раковски (Севлиево). Следва трансфер в Черноморец (Бургас), където се състезава през есента на сезон 2008/2009. През пролетта е пратен под наем в другия бургаски тим – Нафтекс. Есенния дял на следващия сезон Стойчев изкарва в Сливен, а през пролетта преминава в Любимец. От началото на 2011 година е футболист на Миньор (Перник). Договорът на централния бранител с перничани бе до лятото на 2013 година, но вчера БФС го прекрати.

Има 86 мача в "А" група, в които е отбелязал 5 гола.

Стойчев подписа с Берое, след като стана ясно, че защитникът Ваня Джаферович ще сложи край на състезателната си кариера заради нова контузия на скъсани коленни връзки. Бранителят от Хасково поема №5 в отбора от Стара Загора.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА