Черно море победи Берое с 1:0 в първи мач от 18-ия кръг на Първа лига и му нанесе първа домакинска загуба през сезона.

"Моряците" поведоха в 34-ата минута с попадение на Виктор Генев, разписал се с удар от около 10 метра и неумела реакция на Перниш. Преди това Берое на два пъти опита за застраши вратата на гостите, но неуспешно. До края на полувремето Гаджев опита много силен удар към вратата на Черно море, но Китанов се справи.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

В началото на втората част Черно море опита да удвои резултата, но ударът от воле на Радослав Василев не попадна в целта. След малко повече от час игра Берое стигна до поредната си добра възможност - Цонев стреля с глава, ударът му се отби в защитник на "моряците", а отбитата топка попадна у Бригидо, който отправи шут от няколко метра, но покрай вратата. Вандерсон също не успя да уцели вратата при много добра атака за заралии в 72-ата минута, пропилявайки поредната възможност за тима си, завършила с неточен удар. В последния четвърт час домакините започнаха да се изнервят и опитаха отчаят натиск, а играта се накъса от чести нарушения и неточни подавания.

Загубата е трета за Берое в последните четири мача и първа от Черно море като гост на "зелените" от септември 2016 година. Старозагорци остават четвърти, но само на точка пред Ботев (Пловдив), който е с мач по-малко, и на три пред днешния си съперник Черно море.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019