БЕРОЕ - "БОТЕВ" (Пд) 1:0
1:0 Давид Каядо (21)

Двубоят по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
15 - Ромарио Кортзорг се озовава сам в наказателното поле на Берое след изпълнение на тъч и стреля към вратата, но право в ръцете на Иван Караджов.
20 - Давид Каядо получава топката по левия фланг и центрира майсторски в наказателното поле на гостите, където Георги Андонов засича с глава, но кълбото минава на сантиметри покрай рамката, пазена от Адам Стаховяк.
21 - topka.jpg ГОЛ! 1:0 за Берое след попадение на Давид Каядо! Евандро Ронкато напредна по дясното крило, подаде за Венцислав Христов, той прехвърли Веселин Минев, подавайки на португалеца, който от близо, без забавяне реализира в долния десен ъгъл на Стаховяк.
24 - Ронкато центрира към Венцислав Христов, който пробва удар, но топката минава над вратата на гостите.
26 - Бърза контраатака за Берое, топката е центрирана извеждащо от Венцислав Христов за Каядо зад отбраната на "Ботев", Стаховяк обаче внимава и е излязъл на границата на наказателното поле, откъдето блокира с тяло португалеца преди той да нанесе удар.
33 - Веселин Минев центрира за Луис Педро в наказателното поле, нападателят на гостите пробва прехвърлящ удар по посока на вратата на Караджов. Стражът на Берое обаче се разпъва и лови.
36 -  Грешка на Иво Иванов позволи на Ромарио да излезе сам срещу Караджов, но при много малък ъгъл. Холандецът пробва да намери близкия горен ъгъл с външен фалц, но уцели вратаря в лицето, след което стражът на домакините получи медицинска помощ.
39 - jalt.jpg Първи жълт картон в мача, получава го Пламен Крумов, който повали съперник, спирайки атака на "Ботев" (Пд).
45 - Добавеното време е 2 минути.
45+2 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - smqna.jpg Костадин Дяков е заменен от Вандер Виейра.
47 - Георги Андонов подава на Венцислав Христов, който стреля от границата на пеналта по земя, Стаховяк лови.
53 - Венцислав Христов се справя с Йордан Христов и центрира топката в наказателното поле към Ронкато, който стреля от близка дистанция, но Стаховяк отново е на отлична позиция и избива в корнер. След изпълнението Андонов засича с глава, пращайки топката над вратата на гостите.
56 - jalt.jpg Жълт картон за Сивард Спрокел.
60 - Удар на Веселин Пенев насочен към долния ляв ъгъл на вратата на Стаховяк, стражът на "Ботев" лови.
63 - jalt.jpg Жълт картон за Игор Джоман.
63 - jalt.jpg Жълт картон за Елиаш, който репликира съдията Цветан Кръстев.
63 - jalt.jpg Веселин Минев също получава жълт картон.
64 - smqna.jpg Луис Педро отстъпва мястото си на Станислав Костов.
68 - Абел  Анисе е изведен отлично зад защитата на Берое в наказателното поле и отправя удар към вратата, Караджов спасява.
72 - Изстрел на Томаш Иршак от дистанция, топката обаче минава далеч покрай вратата.
75 - smqna.jpg Станимир Стоилов извършва последна смяна. Галчев излиза, в игра се появява Георги Сърмов.
79 - Венцислав Христов пропуска да удвои преднината на домакините. Нападателят успя да отнеме топката от Йордан Христов, който сгреши в близост до наказателното поле на гостите, след което нападателят на Берое преодоля Бобан Грънчаров и от малък ъгъл, озовал се сам срещу Стаховяк, стреля по земя към далечната греда, но неточно, изпращайки топката на сантиметри от целта.
81 - smqna.jpg Петър Хубчев извършва първа смяна. Атанас Зехиров влиза на мястото на Венцислав Христов.
89 - smqna.jpg Героят Давид Каядо е заменен от Здравко Илиев и напуска терена под бурните овации на старозагорската публика.
85 - Опасна атака на гостите, Ромарио прехвърли защитата в зелено, топката попадна във Вандер, който навлезе в полето на Караджов, но бе притиснат от трима играчи на съперника и не успя да стреля по най-добрия начин, като стражът на домакините улови.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+2 - Веселин Минев за малко да си отбележи автогол, след като доста лошо върна с глава топката към Стаховяк и прехвърли вратаря. За негов късмет обаче се стигна само до корнер за Берое.
90+2 - smqna.jpg Георги Андонов е заменен от Владимир Зафиров.
90+3 - Край на мача. Берое надви с 1:0 "Ботев" (Пловдив).

ber.jpg

БЕРОЕ: 12.Иван Караджов, 17.Пламен Крумов, 5.Борислав Стойчев, 6.Иво Иванов, 28.Веселин Пенев, 21.Елиаш Да Силва, 27.Игор Джоман, 13.Евандро Ронкато, 7.Георги Андонов (к), 88.Давид Каядо, 10.Венцислав Христов
Резерви: 22.Благой Макенджиев, 2.Здравко Илиев
3.Владимир Зафиров, 14.Игнат Дишлиев, 15.Георги Динков, 18.Атанас Зехиров, 92.Иван Горанов
Треньор: Петър Хубчев


2_13.jpg
"БОТЕВ" (Пд):  1.Адам Страховяк, 11.Йордан Христов, 83.Сивард Спрокел, 5.Бобан Грънчаров, 14.Веселин Минев (к), 16.Томаш Иршак, 71.Борис Галчев, 17.Абел Анисе, 6.Костадин Дяков, 9.Луис Педро, 22.Ромарио Котзорг
Резерви: 33.Росен Андонов, 3.Елведин Джинич, 26.Артур Енрике, 88.Георги Сърмов, 10.Вандер Виейра, 28.Филип Филипов, 18.Станислав Костов
Треньор: Станимир Стоилов


Стара Загора, стадион "Берое"
Съдия: Цветан Кръстев
Жълти картони: Пламен Крумов, Игор Джоман (Берое); Сивард Спрокел ("Ботев" Пд)


"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ