Берое подписа днес договор за 2,5 години с централният защитник Владимир Зафиров, информира Beroe Online. Бранителят разтрогна договора си с Етър (Велико Търново) и от новия сезон ще се състезава под Аязмото. Зафиров ще започне на 22 юни подготовка с новия си отбор.

Централният защитник Владимир Зафиров е роден на 21 март 1983 г. в Сливен. Юноша е на местния тим. Висок е 180 см и тежи 73 кг. Кариерата му като професионалист започва в местния тим. От там преминава в ЦСКА (София). Тъй като не се налага при "червените" е преотстъпен на Конелиано (Герман) и влиза с отбора в "А" група. В последствие преминава в Нафтекс преди отново да се завърне в родния си тим.

През сезон 2008/09 има 8 мача с екипа на Сливен в "А" група и 2 за Купата на страната. Сезон по-рано той записа 24 срещи с екипа на Сливен, отбеляза и попадение. През сезон 2006/07 в Нафтекс той имаше 21 мача, в ЦСКА през сезон 2005/06 игра само срещу Беласица при победата с 2:1 в Петрич.

През лятото на 2009 г. Зафиров бе на проби в Берое, но се контузи и не можа да бъде гледан достатъчно от треньорското ръководство, което тогава реши да не рискува с привличането му. Въпреки това Илиан Илиев и компания не спряха да следят играча.

Той премина в Черноморец (Балчик) където игра под ръководството на бившия помощник на Илиев от времената когато треньор номер 1 водеше Черно море Радостин Димов. В Балчик Зафиров изигра 25 мача. От зимата на 2010/11 той заигра в Етър. С фланелката на "виолетовите" записа 7 мача.

Зафиров е четвъртото попълнение в лятната селекция на Берое след Атанас Чипилов, Рангел Абушев и Иван Горанов. /БЛИЦ