Футболният отбор на Берое вече се придвижва с нов автобус - "Сетра", който е брандиран с беройско зелено, името на отбора и две зелени лъвчета от двете страни.

Возилото е втората придобивка (б.р. - след осветлението на стадион "Берое"), откакто едноличен собственик на капитала на отбора е ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД. В дизайна с идеи са се включили и представители на националния фенклуб, пише Beroe Online.

Новото возило е модел на "Сетра" S415GT-HD. Класът му е "комфорт" и е с 30 см по-висок от стандартния модел S415GT. Автобусът разполага с всички удобства, както за шофьора, така и за пътуващите в него футболисти.

"Сетра" е немски производител на автобуси базиран в баварския град Ной Улм, намиращ се на река Дунав на границата между Бавария и Баден Вюртемберг. Фирмата е основана през 1951 г., а от 1995 е част от Даймлер AG.

Досега Берое се придвиждваше с общинския "МАН", когато имаше възможност за това или ползваше услугите на транспортна фирма. С новата придобивка беройци вече не са зависими от други и могат по-лесно и гъвкаво да организират пътуванията си.

Треньорът Илиан Илиев и футболистите му вече се насладиха на комфорта на новото возило, с което пропътуваха разстроянието от Стара Загора до Варна. Днес от 14:30 часа Берое се изправя срещу Черно море на "Тича" в мач от 12-ия кръг на "А" група.