Левият бранител Веселин Пенев се присъедини към лагера на Берое в Панагюрище вчера и направи две тренировки под ръководството на Илиан Илиев, съобщава beroe.eu. Защитникът ще бъде привлечен в отбора, след като досегашният титуляр на този пост Атанас Атанасов напусна в посока Локомотив (София).
 
Носителят на купата на България вече привлече Тодор Динков от Миньор (Раднево), който също играе като ляв защитник. Треньорите обаче искат да засилят конкуренцията на поста и връщат в тима Пенев, който е юноша на Берое, но от 2002 г. насам игра за Нафтекс, Черноморец, Спартак (Варна) и Несебър.
 
Веселин Пенев е роден на 11 август 1982 г. в Стара Загора. Висок е 178 см и тежи 70 кг. Играе като ляв външен защитник. Бивш младежки национал. През есента бе част от Спартак (Варна), а през пролетта изигра 13 срещи с фланелката на Несебър под ръководството на Георги Василев - Гочето. Той записа и цял мач в баража срещу Академик (София), който обаче бе загубен от неговия тим.
 
Междувременно пък след смяната на треньорското ръководство Данаил Митев реши да напусне лагера и да продължи кариерата си в друг отбор. На 2 юли от 11:00 часа Берое ще изиграе първата си контрола за подготвителния период. На ст. "Орчо Войвода" в Панагюрище старозагорци ще срещнат Ком-Миньор (Берковица)./БЛИЦ