Директорът на детско-юношеската школа на Берое Стелян Попчев бе на 3-дневна визита в Сан Марино по повод организирането на първия международен турнир за юноши, родени през 1997 и 1998 г., който ще се проведе от 20 до 27 юли 2013-а. Той бе посрещнат в „Гранд хотел Примавера” от организатора на турнира Фабио Ванони.

Попчев взе участие в техническа конференция, където са били уточнени групите на участниците. 12-те отбора са разпределени в 3 групи. Юношите на Берое попаднаха в Група "С", заедно с Линфийлд (Северна Ирландия), Нотингам Форест (Англия), Виктория Сетубал (Португалия). В Група "А" са отборите на Флурина (Малта), Петролу (Румъния), Уест Бромич Албиън (Англия), Щурм Грац (Австрия). В Група „В” попадат Гленовал (Северна Ирландия), Малмьо (Швеция), Уулвърхемптън (Англия), Униао де Лейра (Португалия). Футболните срещи ще се играят на три стадиона - „Монтичио”, „Фиорентионо” и „Олимпико”.

Регламентът в групите е всеки срешу всеки. Крайният победител от групите и най-добрият втори отбор се класират на полуфинал. Турнирът, който се провежда за първи път, е лицензиран от УЕФА. Школата на Берое участва в престижното състезание благодарение на упоритостта на директора Стелиян Попчев. По време на визитата си в Сан Марино той осъществи контакти за участие и в други бъдещи турнири.