Берое ще приеме Светкавица на 3 август от 20:00 часа контролен мач, с който ще бъде открита новата тревна настилка на стадиона в Стара Загора.

Тимът на Ивко Ганчев търсеше вариант за този двубой след пропадането на проверката с Нефтохимик. За Светкавица пък този мач е един от петте до края на лятната подготовка.

"Доволен съм, че от последните пет мача три са с отбори от "А" група. Само така ще разберем колко ни стигат силите. Знаете, че след идването на новите инвеститори целите при нас вече са доста по-високи", заяви изпълнителният директор на "мълниите" Пламен Донев.

На 28 юли от 18:00 часа на стадион "Димитър Бурков" в Търговище гостуват новаците от Шумен 2010. Три дни по-късно Светкавица гостува на Калиакра от 20:00 часа. Последните три проверки обаче са с елитни състави - с Берое на 3 август и с Черноморец ден по-късно от 19:30 часа - все като гости. На 7 август Светкавица има уредена проверка с "Ботев" (Враца) от 16:00 часа в Тетевен.

"Този мач с "Ботев" (Враца) е насрочен заради гостуването ни на Спортист (Своге) в първия кръг. Ние планирахме да направим кратък лагер в Тетевен и от там да пътуваме за Своге. Сега ни сварва новината, че Спортист може и да не започне в "Б" група. При това положение не знам какво ще правим", обясни още шефът на Светкавица.

Донев допълни, че е подписан договор и с 22-годишният Ивайло Петров-Точката от Сливен, който става последното ново попълнение на "мълниите". Контрактът на Точката, основно изявяващ се като вътрешен халф, е за 3 години.