Децата на Берое, родени през 1998 година, спечелиха турнира “Пролет” 2013, организиран от Община Стара Загора и Областния съвет на БФС. Надпреварата се състоя на изкуственото игрище на ст. “Берое” с участието на четири отбора – Берое, Стара Загора, Верея и Розова долина (Казанлък). Всички срещи от състезанието се играха в две полувремена по 25 минути.

В първия мач от турнира Стара Загора се наложи над Верея с 4:0, като и четирите попадения реализира Лъчезар Захариев.

В другия полуфинал с голове на Росен Илиев и Преслав Георгиев Берое победи Розова долина с 2:0.

Загубилите в двата полуфинала се изправиха един срещу друг в спор за третото място. Розова долина спечели над Верея с 2:1 и завърши трети.

На финала Берое победи Стара Загора с 3:0. В 3-ата минута Светломир Георгиев стреля от 20 метра, но над вратата на Стара Загора. В 12-ата беройци откриха резултата. След центриране от корнер топката попадна в Михаил Димитров, който с удар от въздуха от 20 метра прехвърли стража на символичните гости за 1:0.

Пет минути по-късно Светломир Георгиев напредна по дясното крило и центрира в наказателното поле, където Росен Илиев се размина и не успя да нанесе ножичен удар. Топката попадна в Преслав Георгиев, който от 8 метра по земя покачи на 2:0.

В 43-ата минута Радослав Кожухаров изведе Росен Илиев в наказателното поле. Роденият в Казанлък футболист подаде на границата на малкия пеналт на Руси Чернаков, който оформи крайното 3:0.

Веднага след финала се състоя и награждаването. Първо бяха раздадени индивидуалните призове. Отличените получиха плакет и раница.

Индивидуални награди:
- Най-добър вратар: Ивайло Тотев (Розова долина)
- Най-добър защитник: Ангел Денчев (Берое)
- Най-полезен състезател: Стелиян Колев (Верея)
- Голмайстор: Лъчезар Захариев (Стара Загора)

Всички отбори получиха купа и по две футболни топки. Победителят в турнира Берое се сдоби и с футболна екипировка.