Берое се наложи над Ботев (Враца) с 2:0 в контролна среща, която се игра в Банско. Головете за „зелено-белите“ отбелязаха Кукула (28-дузпа) и Илиян Стефанов (35).

Реян Даскалов отправи удар в 9-ата минута, но вратарят на Ботев Дамян Дамянов спаси без пробоеми.

Съдията даде дузпа за Берое в 27-ата минута, след като Джуниет Али центрира в наказателното поле на Ботев, а Костадин Ничев игра с ръка преди с топката да може да играе Омар Камара.

Наказателният удар бе реализиран от Кукула в 28-ата минута, като той прати топката в долния десен ъгъл на Дамянов, който скочи вляво.

Берое удвои своята преднина в 35-ата минута. Кийлън Лебон центрира от фаул в наказателното поле на съпеника, а там Илиян Стефанов с глава вкара топката във вратата на Дамянов.

Александър Василев направи добър пробив по левия фланг в 37-ата минута, след което подаде към Кийлън Лебон, а той стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Дамянов.

Ботев организира добра атака в 46-ата минута, при която Никола Колев отправи опасен удар, но топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Пет минути по-късно Алиун Фал намери Стив Фуртадо в пеналта, който стреля, но Красимир Костов спаси. След това Фал стреля с глава, но Костов отново се намеси и изби в корнер.

Юлиан Ненов отправи удар от разстояние в 53-ата минута, но встрани от вратата на Нордин Бакер.

Берое имаше страхотен шанс в 56-ата минута. Алиун Фал подаде към Кукула, който бе сам срещу Красимир Костов, но се засуети и в крайна сметка ударът му бе отразен от вратаря на съперника. След това топката попадна в Илиян Стефанов, който шутира, но Костов се отличи с ново спасяване.

Иван Гошев се наложи да се намесва в 68-ата минута, когато отрази опасен удар от малък ъгъл. Ботев имаше шанс да вкара в 70-ата минута. Първо след удар с глава на футболист на врачани топката срещна левия стълб на вратата на Берое, а след това Иван Гошев се наложи на два пъти да спасява удари на противниковите играчи.

Симеон Мечев центрира в 72-ата минута в наказателното поле на Ботев, където Алиун Фал стреля с глава, но Красимир Костов спаси.

Олджай Алиев пробва удар в 77-ата минута, но встрани от вратата на Ботев (Враца).

Две минути по-късно Иван Гошев отрази удар от далечна дистанция на Никола Колев и това бе всичко най-интересно от срещата, в която Берое спечели срещу „Ботев“ (Враца) с 2:0.

Следващата контрола на Берое е в събота срещу Септември в София.