Берое е поредният клуб, който започна подготовка за новия сезон. Илиан Илиев и неговите помощници ще могат да разчитат на 9 нови попълнения. Любопитното е, че всички те са юноши на тима. В родния клуб се завръщат халфовете Симеон Минчев (Панайот Волов - Шумен) и Иван Канев (Ботев - Гълъбово), както и нападателите Атанас Апостолов (ОФК Сливен 2000) и Иван Чергев (Ботев - Гълъбово). С мъжкия състав вече ще тренират и 5 момчета от дублиращия отбор – Димитър Вакавлиев, Георги Динков, Мирослав Енчев, Емил Рачев и Николай Янков.

Към заниманията утре ще се присъединят и опитните халфове Костадин Видолов и Диан Генчев и така групата ще се оформи от 27 играча. Именно толкова ще пътуват на 16 януари за турския курорт Алания, където ще протече първия етап от подготовката. Илиан Илиев заяви, че по време на 12-дневния лагер в южната ни съседка старозагорци няма да играят контролни срещи.

Напускащите също са ясни. Петър Димитров ще играе в Славия, Александър Александров – в Черно море, а Ахмед Хикмет ще защитава цветовете на Монтана.

Вече е сигурно участието на Берое в традиционния турнир ″Албена Каварна Къп″ в началото на февруари. Миналата година тимът впечатли с изявите в тази надпревара и завоюваха третото място след победа с 2:1 в малкия финал над Монтана./БЛИЦ