Берое загуби с 0:1 от косовския шампион Балкани първата си контрола от подготвителния лагер в Турция. Проверката се игра на терените на комплекс „Фанатик“ в Белек

В 30-ата секунда Вини Трибуле получи много добър извеждащ пас, след което стреля от дъгата на наказателното поле на Балкани, но топката срещна левия страничен стълб на вратата на Стиви Фрашери.

Балкани поведе с 1:0 в 6-ата минута. Меритон Кореница получи много добър извеждащ пас в наказателното поле на Берое и с премерен удар покрай Иван Караджов прати топката в десния ъгъл на вратата му.

Съдията даде дузпа в полза на Балкани в 22-ата минута. Назми Грипши изпълни наказателния удар в 23-ата минута, но Иван Караджов хвана ъгъла и успя да спаси.

Берое пропусна страхотна възможност да изравни резултата в 34-ата минута, когато Калоян Кръстев пресече една топка и я подаде към Трибуле в наказателното поле на Балкани. Камерунецът продължи към Денислав Станчев, който шутира, но топката се спря в напречната греда.

Трибуле се освободи от съперников играч в 68-ата минута и стреля, но вратарят на Балкани спаси, след това при добавката Серкан Юсеин шутира, но ударът му бе блокиран.

В 77-ата минута Серкан Юсеин подаде към Калоян Кръстев, който свали с глава към Станчев, а той стреля, но неточно в аут.

В края на мача Иван Гошев направи хубаво спасяване, отразвяйки удара на Ветон Туша. По програма следващата контрола на Берое е на 21 януари (събота) срещу Рубин Казан.

 Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023