Берое ще играе на стадион "Георги Аспарухов", ако се класира за Лига Европа, съобщава "Меридиан Мач". Старозагорци са единственият клуб от "А" група, който играе на полуфинал за Купата на България, което ги доближава много до пробив в евротурнирите. "Зелените" елиминираха ЦСКА на четвъртфиналите с 1:0 в мач, който се игра в Стара Загора.

Те не могат да използват стадиона си за европейските турнири, тъй като той не отговаря на стандартите на УЕФА. От Берое вече са се допитали до Черноморец, но бургазлии искали 70 хиляди лева, за да дадат под наем "Лазур". Тази непосилна цена накарала старозагорци да се обърнат към Литекс, но ловчанлии директно отказали подобна сделка. Накрая "зелените" се допитали до Левски за "Герена" и цената от 17 хиляди лева, която "сините" обявили, ги устроивала.

В Стара Загора вече изчисляват и откъде ще започнат турнира на Лига Европа, ако се класират. Според справка със схемите на УЕФА, ако Ливърпул стане шампион в Лига Европа, старозагорци биха започнали от третия кръг на надпреварата, а при победа на друг клуб Берое ще има възможността да участва директно от четвъртия./БЛИЦ