Берое влезе в историята на българския футбол. Тимът от Стара Загора е първият клуб, който приключи сезон в родния футболен елит без нито един от головете му да е вкаран от българин.

Последният шанс за промяна на тази тенденция беше във вчерашния мач срещу Ботев (Враца). Врачани обаче спечелиха с 1:0 и си осигуриха бараж за оставане в Първа лига и до българско попадение в полза на заралии не се стигна, отбелязва „Мач Телеграф“.

През сезон 2023/24 Берое вкара точно 30 гола в елита. Най-резултатен за отбора стана камерунецът Вини Трибуле – 8 попадения. Колумбиецът Себастиан Вия вкара 5 само през пролетния дял.

Аржентинците Джани Политино и Леандро Годой имат съответно по четири и три гола. Сънародниците им Лучано Скуадроне и Сегундо Пачаме имат по два, както и еквадорецът Майк Севайос. По веднъж са се разписвали Франческо Селесте (Аржентина), Жорди Говеа (Еквадор) и Хавиер Естебан-Силго (Испания).

Единственото „българско“ попадение в полза на Берое е автоголът на Алекс Колев при загубата на Крумовград с 0:2 при гостуването в Стара Загора на 8 август 2023 г.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига