Берое завърши 1:1 като гост на полския Арка (Гдиня) в последната си проверка от подготовката си за пролетния полусезон в родната „А” група. С този мач официално бе открит стадион „Госир” в Гдиня. Съоръжението е с 15 000 места и струва 22 милиона евро. Построяването е във връзка с предстоящото Евро 2012 година в Полша и Украйна и може да бъде използвано като тренировъчен терен за един от националните отбори, които ще играят тогава на територията на Полша.

Мачът между Арка и Берое започна с натиск на домакините, които обаче така и не успяха да преодолеят вратаря Скорчев. Най-опасното си положение беройци създадоха в 43-ата минута, когато отказалият се да играе в ЦСКА Тодор Христов отправи много хубав диагонален удар, който обаче бе спасен от стража на домакините Морето.

След почивката в 64-ата минута Берое поведе в резултата с гол на кюстендилеца Евгени Йорданов, който получи чудесен пас Ямуков и от непосредствена близост прати топката във вратата на Морето.

В заключителните 15 минуто старши треньорът на Берор Илиян Илиев предприе редица смени, което обърка играта на българския тим и това позволи на домакините да изравнят. Това стана в последните секунди на даденото от съдията петминутно продължение, когато Емил Мол скочи над всички при центриране от корнер и с глава прати топката в мрежата за крайното 1:1. Това бе и последната проверка на Берое преди старта на шампионата на 26 февруари, когато възпитаниците на Илиян Илиев посрещат тима на Сливен. /БЛИЦ