В треньорският щаб на Берое влезе нов човек - кондиционен треньор. Ръководството назначи на тази длъжност Николай Георгиев, който е работил дълги години в Португалия. Новият треньор е бивш хандбалист.

"Tреньор по хандбал съм. Последните 20 години бях  Португалия. Познавам се от там с Илиан Илиев. Идеята ни е през цялото първенство във всички 90 минути отбора да се представя така както в началните минути на всяка среща. Това ще бъдат моите задължения и аз ще се опитам да постигна необходимия ефект. Завършил съм Висшия институт по физкултура, със специалност - физическа подготовка, физическо възпитание и като втора специалност треньор по хандбал. Бил съм състезател по хандбал в ЦСКА в продължение на много години. 7 години съм шампион на България, 6 пъти носител на Купата на България. Имам 352 мача в националния отбор или 11 години”, разказва за себе си Георгиев.

Нападателят Дончо Атанасов започна пълноценни тренировки със съотборниците си след като е напълно възстановен от контузията си. Месец преди края на сезона в Източната "Б" група Атанасов претърпя артроскопия на менискуса си. До неделя, когато Берое заминава на лагер Панагюрище, отборът ще тренира само сутрин за физическа издръжливост на на стадиона под Аязмото. Първата си контрола старозагорци ще изиграят на 15 юли срещу тима от Югоизточна "В" група Левски (Карлово) на стадиона в Панагюрище./БЛИЦ