Ръководството на Берое няма да повтори грешката от лятото, когато заложи на селекция предимно от чуждестранни футболисти. Този сезон под Аязмото акостираха петима легионери – Педро Еуженио, Алберто Лоузейро, Елио Мартинс, Жоао де Салес и Родолфо Невес. Те се присъединиха към Давид Каядо, Антонио Ливраменто и Елиаш.
 
Така гръбнакът на тима беше изграден от иностранци. По-голямата част от тях обаче имат проблем с адаптацията и до момента не оправдават доверието. Отборът пък е на осмо място в класирането, въпреки че се очакваше много повече от него. Отделно от това в съблекалнята се появиха търкания между българи и чужденци, пише “Тема Спорт”.
 
Затова през зимния прозорец шефовете ще се насочат към привличането на перспективни български футболисти и няма да поглеждат към чуждия пазар. За целта спортно-техническият директор Петър Хубчев изгледа куп двубои от “Б” група. Той е наблюдавал няколко по няколко срещи на Спартак (Плевен) и Любимец. Не е изключено именно от тези клубове да се подсилят “зелено-белите” през зимната пауза.