Берое ще бъде без опитния нападател Захари Димитров в домакинството на Берое от 12-ия кръг на "А" група, което е тази събота от 14:30 часа на стадиона под Аязмото.

Причината да пропусне двубоя срещу "канарчетата" за радост не е някаква контузия - 34-годишният Димитров от началото на седмицата е в София, където кара треньорски курс и не е тренирал с отбора. По този начин треньорът Илиан Илиев ще разчита в атака само на Георги Андонов, който срещу Сливен донесе равенството 1:1 с четвъртото си попадение от началото на сезона. Другият нападател Ивайло Паргов е аут до края на есенния полусезон, след като ще претърпи артроскопия на коляното си.

"За нас тази седмица е по-къса, защото играхме в понеделник срещу Сливен, но футболистите ще бъдат възстановени до събота за битката срещу Ботев. В момента пълноценно тренират само 16 футболисти, но ще се справим със ситуацията. Предстоящият двубой е с голям заряд и се надявам да добавим нови три точки към актива си", каза помощник-треньорът на Берое Ивко Ганчев.

Вратарят Боян Пейков, който бе обявен за играч на месец октомври от феновете, заяви, че се е абстрахирал от финансовите проблеми в клуба и мисли само за предстоящия мач срещу Ботев. "Трябва да спечелим двубоя на всяка цена и да продължим добрата си серия", каза Пейков.