Юношите на Берое (набор 1998) останаха на четвъртото място в турнира “Андреа Болонезе” в Италия. Талантите от Стара Загора отстъпиха с 0:3 на сборния отбор на италианския футболен съюз от областта Кампания. Срещата се игра на стадион “Андреа Болонезе” в Салерно.

Головете в мача вкараха Трапенезе, Орефице, а последното попадение бе автогол на Божидар Джелебов.

На финала Паганезе се наложи с 1:0 над Соренто и спечели надпреварата.

Михаил Димитров от Берое взе индивидуалната награда за най-млад състезател в турнира. Въпреки, че е роден на 10 март 1999 година в Казанлък. Мишо вече цял сезон играе при една година по-големите батковци.

Наградата “Аида Риензи” за най-добър вратар отиде в Антонио Д’Акино от Соренто. Призът “Лоренцо Наполи” за най-добър защитник спечели Микеле Танкреди от Паганезе, наградата “Андреа Фортунато” за най-добър играч пък грабна футболистът на федерацията на Кампания Владислав Валери Жиков, който с това получи и правото да се присъедини към школата на Милан.

Италианският гранд прави юношенски камп на базата “Терцо темпо” в Сан Манго Пиементо край Салерно и наблюдава играчи и на този турнир. Призът “Гаетано Аматрудо” за феърплей бе спечелен също от сборния отбор на италианския футболен съюз от областта Кампания.

Турнирът се провежда в памет на Андреа Болонезе, който губи живота си на футболното игрище едва на 15-годишна възраст. Малкият Шева, както е бил известен футболистът, припада, минути след като се появява на терена.

В надпреварата Берое беше воден от Сидер Димитров, тъй като Владислав Януш остана в Града на липите, поетите и правите улици заради личен ангажимент.

В понеделник беройци потеглят към дома, а на 5 юни, сряда, от 17:30 часа ще играят бараж за класиране на финалите в държавното първенство за деца срещу Спартак (Пловдив) в Хасково.