Берое завърши със загуба подготовката си в Словения. Носителят на купата на България изпусна да победи Апоел (Акко) и накрая отстъпи с 1:2. Берое започна по-силно и в началото Петър Димитров и Стефан Велев пропуснаха хубави възможности. В 12-ата минута след удар на Николай Станков топката мина в страни от вратата на еврейския отбор. Апоел успя да поведе в резултата в 16-ата минута, когато Карамфил Илчев сбърка фатално и Златкович прати топката в мрежата му.

Три минути по-късно, в 19-ата Стефан Велев шутира, след което топката срещна лявата сглобка на вратата на Апоел. Владислав Златинов направи два сериозни пропуска в 27-ата и 36-ата минута.

В началото на второто полувреме футболистите на Берое отново имаха надмощие, но пропуските пред вратата на Гореж се редяха един след друг. Петър Димитров имаше възможност да вкара на два пъти в рамките на пет минути, но топката така и не влезе. Апоел удвои в 68-ата минута, когато след центрира в наказателното поле на Берое защитник на израелски отбор засече топката с глава и я прати във вратата на влезлия през второто полувреме Теодор Скорчев.

Берое успя да стигне само до почетен гол в срещата, който падна в 70-ата минута, а негов автор бе Станислав Бачев, който засече топката след центриране от корнер. В 81-ата минута Берое вкара втори гол, но той бе отменен заради спорна засада, след като Стойчо Младенов подаде добре към Иван Янчев, който прати топката в мрежата.

Берое утре се връща в България, като за същия ден има и насрочена тренировка в Стара Загора. Четвъртък и петък ще бъдат почивни дни за футболистите, а подготовката за срещата с Рапид Виена ще започне в събота следобед./БЛИЦ