Старши треньорът на Пирин Неделчо Матушев отказа да подаде оставка след поражението от „Ботев” (Пд) у дома с 0:1 в мача от 4-ия кръг на „А” група. „Орлетата” са на последно място във временното класиране само с 1 точка и дните на специалиста начело на тима изглеждат преброени.

Така мислят и мнозинството от феновете на Пирин. Бесни от загубата и от играта на своите любимци ултрасите буквално не позволиха на Неделчо Матушев да говори пред тв камери. Треньорът понесе куп брутални обиди, докато се опитваше да отговаря на журналистическите въпроси. Коментарът му бе прекъсван от цинизми, летящи към него от трибуните.

"Не мисля, че мачът е бил лош за нас и че сме играли зле. Представянето ни бе на ниво и днес, а и в предишният кръг, въпреки че не победихме.

Има разлика между това да играеш лошо и да губиш и това да си на ниво, но да нямаш късмет. Имахме своите шансове за реализиране на гол, но не ги използвахме подобаващо, започна Матушев.

-"Ботев" без голово положение вкараха гол. Жалко, че не успяваме ние да оползотворим положенията си. Може би и момчетата не могат да се успокоят и играят под напрежение. Ние продължаваме да работим.

Да, чух възгласите на феновете, но те не решават нещата. Има си шефове и те казват кой да остане и кой не. Смятам, че ние си вършим работата. Мисля, че и отборът се старае, показва лице, жалко, че не успяваме да вкараме, това искат и феновете, но жалко, че не успяваме да го направим. Ние продължаваме, футболистите са хора на Пирин, каквото трябва, го правим.”

Пирин, който е новак в елита, записа само една точка и един отбелязан гол в първите четири срещи, като три от тях бяха у дома.


"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015