Всички футболисти на “Ботев” (Пловдив) започват подготовка на 12 януари. Спортно-техническият щаб е уведомил играчите, че нито един, независимо дали е българин или чужденец, не получава разрешение да удължи почивката си. Причината за това е, че ваканцията на "канарчетата" беше достатъчно дълга - в рамките на един месец, и няма основателни причина да не започнат подготовка, както е по план.

Днес ще се състои среща на новия Управителен съвет на клуба, на която ще бъде подписан договора между ръководството на “Ботев” и компанията, организираща лагера на тима в Анталия от 2 до 11 февруари. Веднага след като документът бъде оформен, ще започнатпреговори за съперници за контролите в турския курорт. Там възпитаниците на старши треньора Петър Пенев ще направят четири проверки.

Преди да заминат за Турция "жълто-черните" ще играят с Берое на 24 януари. Уредени са и спаринг със столичните Славия и Локомотив, като до дни ще станат ясни точните дати и местата, където тези мачове ще се проведат.

На този етап освен босненеца Горан Галешич няма освободени футболисти от “Ботев”. Не са привлечени и нови попълнения от други тимове.