Пирин (Благоевград) и Банско завършиха 0:0 в регионалното дерби от 24-ия кръг на "Б" група. Около 500 зрители дойдоха на стадион "Христо Ботев". По-доволни си тръгнаха играчите на гостите.

Треньорът на Пирин Йордан Самоковлийски не скри разочарованието си след пропуснатата победа по пътя към мечтаното връщане в елита.

"Ние сме си виновни. Естествено е, че изненада това равенство, още повече видяхте как вихрено започнахме мача. В първите минути изпуснахме два-три стопроцентови гола. Това нямаше как да не окуражи отбора на Банско, гостите заиграха по-спокойно след тази вихрушка. За да се реализира гол трябва да има и много умения, и много нюх, припомни опитният специалист.

- Аз не ги виня момчетата, но всеки мач по три-четири чисти голови положения на два-три метра от головата линия ги пропускаме. Иначе работим постоянно, минимум две тренировки през седмицата правим именно за това - за завършване, с дублиране на флангове и т. н., но това е действителността, това е нашият отбор. Трябва ни още малко самочувствие и настроение. Хубаво е, че се запазва преднината ни от две точки пред Локомотив (Горна Оряховица), но идва следващият мач, който трябва да направим всичко възможно, за да спечелим, въпреки че в Добрич се играе доста трудно."