Локо (Сф) единствен все още не е потвърдил участието на юношеския си отбор в елитната група за родени 1993 година, която ще стартира това лято. Ако столичните "железничари" предпочетат да изпратят отбора си в градската дивизия, а не в елитната юношеска група, то тя ще стартира с 15 отбора.

Останалите клубове, които са потвърдили участието си, са столичните Левски, ЦСКА, Славия, благоевградските Пирин и Пирин 2001, Ботев 2002 (Пловдив), Вихрен (Сандански), Берое (Стара Загора), Литекс (Ловеч), Видима-Раковски (Севлиево), Сливен, Чавдар (Етрополе), Черно море (Варна), Черноморец (Бургас) и Белите орли (Плевен).

Последният срок за заявки изтича на 1 юли и след това ще бъде насрочена дата за теглене на жребия за първенството. Очаква се шампионатът да стартира в уикенда 15/16 август или седмица по-късно. Засега е предвидено мачовете да се играят в събота и неделя, за да не се пречи на учебния процес на момчетата.

Отборите ще бъдат сформирани от играчи, родени след 1 януари 1993-а година, а в тях ще могат да бъдат включвани и по три момчета от набор 1992. Това е първата елитна юношеска група, която беше възстановена от БФС по настояване на водещите школи с идеята да бъде вдигнато нивото на подрастващите с по-сериозна конкуренция./БЛИЦ