Националният селекционер Лотар Матеус няма да е в България в първото дерби "Левски" - ЦСКА по време на неговия мандат. С големия мач пуква футболната пролет в "А" група следващата събота. На трибуните на стадион "Георги Аспарухов" ще бъде новият помощник на германския треньор Илия Груев, пише "Труд". Очаква се и Красимир Балъков, който планира да наблюдава всички интересни двубои от "А" група в следващия месец, включително дуелите на бившия му тим Черноморец с Академик, ЦСКА и "Левски".

Самият Матеус ще пристигне в България в началото на март за мачовете от втория пролетен кръг, в който се открояват сблъсъците Черноморец - ЦСКА и Локо (Сф) - "Левски". Късно снощи германецът трябваше да бъде в Холандия на 1/16-финала от Лига Европа ПСВ Айндховен - Лил (2:2), за да гледа как за домакините играе Станислав Манолев.

Продължават преговорите за приятелски мач между България и Словакия на 29 март, три дни след европейската квалификация на националите с Швейцария в София. Словаците чакат отговор от Дания за проверка на същата дата и ако получат отказ, ще посрещнат нашите в Братислава. Това е единственият вариант за контрола на България на 29 март и ако пропадне, мач няма да има.

Матеус желае проверката със Словакия да стане факт и да работи по-дълго с отбора в края на март. Следващата дата на ФИФА за приятелски мачове е чак 9 август. България има оферта от Казахстан за гостуване на новия национален стадион в столицата Астана. 30-хилядната арена бе открита в края на 2009 г. и погълна 185 млн. долара. /БЛИЦ