"А" група най-вероятно няма да се предава по телевизията през август. Клубовете са категорични, че няма да продадат ТВ правата за сума под 5 млн., а предложение, което ги удовлетворява, липсва. Затова първите три кръга от новия сезон почти сигурно няма да се предават в ефир. До сряда пък телевизиите имат срок да повишат офертите си..

”Видяхме се, поговорихме си и изяснихме позициите си. БФС стои зад нас и ние зад БФС. Ако не получим оферта от 5 млн. няма да продаваме ТВ правата. Това не означава без “А” група по телевизията. Всеки клуб ще е свободен сам да продава мачовете си”, коментира президентът на Славия Венци Стефанов след днешната среща с ръководството на БФС.

"На този етап офертите, които има, са прекалено ниски, за да се съгласим. Със сигурност първите три кръга на първенството няма да се предават. Не виждам как е възможно да се направи компромис. За първия кръг е абсурдно, но и за следващите два не смятам, че може да се случи, тъй като офертите са наистина смешни. Това решихме всички", коментира финансовият директор на Левски Константин Баждеков.