Футболистите на ЦСКА не получиха и в петък заплатите си, научи БЛИЦ. Босовете от “Титан” бяха дали дума да се разплатят с играчите до края на деня, но това така и не се случи. Ръководството излязло с поредно обещание пред отбора – най-късно във вторник ще има пари.
 
Ако до 5 октомври няма плащане, “кралете на боклука” ще дължат три заплати на всички от представителния тим – за юли, август и септември. При това положение играчите ще бъдат в правото си да подадат молби за разтрогване на договорите.

“Няма да се стигне до подобна ситуация, защото в началото на следващата седмица футболистите ще вземат заплатите си. Наистина съвсем скоро ще има край на кризата. Просто е нужно още малко търпение”, увериха от ЦСКА.

Днес обаче клубът получи нов удар – от Арбитражния съд на БФС. “Червените” трябва да преведат в едноседмичен срок на Миньор 168 000 лева за Румен Трифонов.

Отделно се разбра, че и шотландският Селтик очаква транш от трансфера на Килиан Шеридън. Парите е трябвало да бъдат изпратени в Глазгоу най-късно до 15 септември.

Токът, който е спрян на "Армията" заради дълг от 60 000 лева, още не е пуснат.

Италианецът Кристиан Тибони пък вече си е стегнал багажа за Италия. Той не желаел повече да играе в ЦСКА заради забавянето на заплатите и заради скандалите. Тибони се сби със сънародника си Джузепе Акуаро и не е в групата за утрешния мач с Миньор.