Здравко Лазаров от Локомотив (Пловдив) спечели със смазващо превъзходство гласуването за най-добър футболист на изминалия 33-и кръг в "А" група. Общо 16 български медии участваха в анкетата на сайта agrupa.news7.bg, като във всяка една от 16-те листи на първо място неизменно бе посочен именно 38-годишния футболист, което му донесе пълен актив от 80 точки.

Лазаров откри резултата срещу ЦСКА със страхотен гол от пряк свободен удар и бе с главен принос за успеха на Локомотив (Пловдив) с 2:0.

На второ място остана Армандо Ваюши от Литекс, който вкара първия гол при победата с 2:1 на "оранжевите" над "Левски" в София. Албанецът е с 34 т.

На две точки зад Ваюши пък е Бубакар Нджие Камби – Бакари, донесъл равенството 1:1 на Черно море при домакинството на шампиона Лудогорец с инфарктно попадение в добавеното време на двубоя.

Четвърти остана другият голмайстор на Литекс на "Георги Аспарухов" - Румен Руменов с 24 т.

Петицата с 16 т. затваря Фернандо Да Силва, който вкара и двата гола за победата на Славия с 2:0 като гост на Пирин (Гоце Делчев).

Промени има отново в генералното класиране. Мартин Камбуров от Локомотив (Пловдив) завоюва 14 т., които не успяха да го вкарат в челната петица на кръга, но му върнаха второто място в общата класация. Лидерът при голмайсторите в "А" група вече има 263 т., с шест повече от третия Маркиньос, който не попадна в нито една листа за 33-ия кръг. Лидер продължава да е Емил Гъргоров от ЦСКА, който също не добави точки към актива си след безславното представяне на "червените" срещу Локомотив (Пловдив)

33-И КРЪГ

Здравко Лазаров 80
Армандо Ваюши 34
Бакари 32
Румен Руменов 24
Фернандо Да Силва 16

ГЕНЕРАЛНО КЛАСИРАНЕ

Емил Гъргоров 323
Мартин Камбуров 263
Маркиньос 257
Марселиньо 248
Джордан 211

КУПА НА БЪЛГАРИЯ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ