Тежката финансова криза е на път да провали селекцията на Черно море. Преди две години варненци се заканиха през юни 2013 година да водят подготовка за участие в евротурнирите. За целта сега трябваше да са особено активни на трансферния пазар и да сглобят силен отбор.

В момента обаче клуба не може да си позволи да извади пари за нови футболисти и най-вероятно ще се откаже от плановете си за атака на върха в класирането. Треньорът Стефан Генов е получил за задача да събира само свободни агенти, юноши и аматьори. Именно за това беше пратен и в Сърбия, Гърция и Румъния да гледа отборите на безработните играчи от техните първенства.

Генов обаче не посмял да влезе в контакт с нито един от наблюдаваните футболисти. Официалното му обяснение е, че нямали нужната класа да играят в Черно море. В действителност обаче клуба искал да редуцира заплатите, а чужденците по правило искат повече пари.

Утре на първата тренировка на варненци все пак се очакват пет нови попълнения. Трима от тях трябва ще са иностранци. Те обаче са предложени директно на шефовете на отбора по бизнес линия, а Генов просто ще трябва да прецени качествата им.