Страхотно напрежение цари в съблекалнята на Локо (Сф) в последните няколко седмици. БЛИЦ научи, че основната причина за слабите резултати и обтегнатата обстановка е безпаричието в клуба. Част от играчите не са получавали заплати от 3-4 месеца, имат да взимат и обещани премии. Именно финансовото затруднение и постоянното мрънкане за пари в съблекалнята довело до срива на Локо. От кандидат за шампионската титла отборът може да се прости и с участие в евротурнирите. Босът на столичните “железничари” Николай Гигов призна, че изпитва трудности и има забавяния на възнагражденията, но заяви, че дължи на футболистите по едно или най-много две месечни възнаграждения.

“Истина е, че част от момчетата не са получавали заплати от няколко месеца. Взимат само част от премиите си. Положението е много неприятно, няма как да няма напрежение в съблекалнята”, призна играч на Локомотив.

“Червено-черните” гостуват утре на ЦСКА и при загуба и успех на Левски над Черно море във Варна, вече ще бъдат на четвърто място в класирането, което не дава право на участие в Лига Европа. Дебют начело на Локомотив ще направи Димитър Васев, който замени на пожар уволнения Драгомир Окука./БЛИЦ