Сборният тим на футболистите останали без отбор тази година ще играе на турнир в Швейцария, разкриха от Асоциацията на българските футболисти (АБФ). Тимът ще се събере на 26 юни на лагер в Брезник, а на 6 и 7 юли ще участва в турнир в Нион.

АБФ за четвърта поредна година ще организира лагер за свободни агенти, като целта е те да водят подготовка и да участват в контроли и така по-лесно да си намерят отбори. Проектът е социален и играчите без договори, които ще бъдат включени в тима няма да плащат. Парите за лагера са осигурени от АБФ и БФС, а турнирът в Шмейцария се организира от международния синдикат на професионалните футболисти ФИФПро.

В него освен България и домакините ще участват още Словения, Сърбия и Гърция.

Треньор на българския отбор ще бъде Румен Стоянов, който вчера изведе Марек до първото място във “В” група и върна отбора от Дупница в професионалния футбол.

Футболисти, които проявяват интерес, трябва да изпратят автобиография на адрес: [email protected]. На сайта на АБФ е поместена подробна информация за проекта, както и изсикванията за участие. Основно това са футболистът да е бил с трудов договор през изминалия сезон, който вече да е изтекъл или да е бил прекратен, и членство в АБФ.