Безработният български нападател Валери Божинов явно все още е ценен от медии и специалисти. Въпреки че не е играл футбол от близо година, желаният от "Левски" футболист попадна в топ на свободните агенти на "Givemesport".

Изданието вади на вниманието на мениджърите петима играчи, които все още имат класа и имат какво да покажат. До Валери Божинов се нарежда и Мохамед Сисоко, който мина през ПСЖ, Ювентус и Фиорентина. Другите имена в топ 5 са Габриел Тамаш, Александър Мадлунг и Силвен Ебанкс-Блейк.

"Кариерата на Божинов така и не се възроди след тежката травма, която получи докато бе играч на Манчестър Сити. До този момент той бе определян като голяма звезда и талант.

Все пак, дори и да няма класата на най-големите в световния футбол, има качества да заинтригува някой клуб. Божинов има 42 мача за България, а в кариерата си мина през Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма и Спортинг (Лисабон). Той е на 28 години и би трябвало да е в разцвета на силите си.

Все някой трябва да се възползва от таланта на Божинов и да го привлече в редиците си", пише изданието в очерка си за българина.