ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Финалът на държавното първенство при децата (родени 2003 година) между и Левски и ЦСКА беше белязан от грозен инцидент. "Сините" спечелиха с 2:0 на стадиона в "Драгалевци" след голове на Марк-Емилио Папазов и Мартин Хайдаров през второто полувреме и ликуваха с трофея.  

По време на мача от агитката на ЦСКА хвърлиха бомбичка, която падна в краката на едно от децата, гонещи топките. За щастие малкият се размина единствено с уплаха.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Нашата публика и привърженици бяха феноменални, за което им благодаря. Не мога да кажа същите думи за противниковия отбор. Безумие е да хвърляш бомбичка в краката на малки деца, на 7-8 години, които връщат топката. От наша страна всичко беше нормално и коректно. Не мога да хвърлям вина върху нашите родители и фенове. Тяхното поведение беше похвално. Бяха дошли на подкрепят отбора, не видях да освиркват децата на противника", коментира ситуацията директорът на ДЮШ на Левски Даниел Боримиров.

След успеха на "сините" той каза, че това е един от най-талантливите отбори в школата на клуба от "Герена". "Показахме повече аргументи и желание за победа. През първото полувреме играхме по-сковано, може би защото е финал. През второто полувреме момчетата се успокоиха и видяхме хубави неща. Головете са плод на комбинации, които тренираме. Не само Даниел Начев и Мартин Хайдаров, другите момчета също показват израстване и вървят уверено нагоре", коментира Борето. 

"Това е един от най-талантливите набори в нашата школа. Надявам се с тренировките и времето да усъвършенстваме качествата на всяко едно от децата и да видим тяхното израстване", добави директорът на ДЮШ на "сините".

"За да налагаме юноши, се иска смелост. Те са бъдещето не само на Левски, но и на българския футбол. Те са стигнали до предела на развитие на 17 или 18 години и треньорът на мъжкия отбор трябва да доразвие качествата им, а не да се оправдаваме, че не са добре развити", завърши Даниел Боримиров.