Таванът на заплатите в "Левски" не е паднал това лято въпреки уверенията на ръководството. Според източници на "Тема спорт" доказателство за широките пръсти на "Герена" е договорът на Цветан Генков. Нападателят подписа през лятото за 3 години, след като осъди бившия си клуб Висла Краков. За тригодишния контракт със "сините" Генков трябва да получи 750 хиляди евро, което се равнява на 1,5 милиона лева. Това прави малко повече от по 20 хиляди евро месечна заплата за голмайстора...който от началото на сезона има 15 мача, 1168 минути и точно 4 гола (два срещу Локомотив Пловдив и по един срещу Пирин Гоце Делчев и Любимец).

Другият от "атомното" нападение на "Левски" Димитър Макриев се разписва на по-малко от 10 хиляди евро на месец, но има допълнителна клазуа за 1000 лева за всяко стъпване на терена в официален мач. Макриев е информиран да си търси отбор през зимата.

Както е известно, "Левски" проявява сериозен интерес към Валери Божинов. Ако се стигне до договор, нападателят ще получава колкото Цветан Генков - 20 хиляди евро на месец. Припомняме, че в последните няколко месеца е факт финансовото затруднение на клуба от "Герена", като имаше забавяния на заплатата, а строежът на Сектор "А" е замрял вече няколко седмици. Криза, но какви договори се подписват.../БЛИЦ