Българският футболен съюз продължава политиката си на сериозни инвестиции във футболната инфраструктура у нас, като вчера (4 октомври) бе направена първа копка на модерен терен в гр. Пещера, област Пазарджик.

Съоръжението с размери 94 на 64 метра и покритие от изкуствена трева ще бъде завършено до края на ноември, като инвестицията от страна на БФС надхвърля 800 хил. лв. От своя страна местната община ще осигури изграждането на оградна инсталация и осветление на терена, който ще бъде на разположение за ползване от местни клубове, за двубои от областните първенства по Футбол 5 и 7, от училищните първенства, както и за събития от програмата за масов футбол, съобщиха от футболната централа.

На официалната церемония присъстваха изпълнителният директор на БФС Борислав Попов и техническият директор Георги Иванов, които изразиха задоволство от отличното взаимодействие с местните власти и бяха категорични, че инфраструктурните подобрения като съществена част от дългосрочната стратегия на БФС ще продължат с бързи темпове.

Само от 2018 г. насам с дейното участие, експертизата и финансирането на Българския футболен съюз бяха реализирани 11 футболни миникомплекса и 6 пълноразмерни терена на територията на цялата страна, а още 7 пълноразмерни игрища са в процес на изграждане и предстои да бъдат въведени в експлоатация съвсем скоро.

Преди броени дни президентът на БФС Борислав Михайлов откри нов футболен терен в Равно поле, част от мащабния проект в региона. „Изключително съм горд, че всички такива проекти в подкрепа на масовия спорт се осъществяват по план въпреки кризата. Ще продължим с усилията в тази посока и занапред“, заяви Михайлов.