На 11 май 2019 г. (събота) от 9:30 часа на терените на Националната футболна база „Бояна“ ще се проведе благотворителен футболен турнир с участието на служители на дипломатическите мисии в София, институции и неправителствени организации. Събитието се организира от Дружеството за ООН в България, в партньорство с Българския футболен съюз и под патронажа на Министъра на външните работи на Република България Екатерина Захариева. Средствата, набрани по време на състезанието, ще бъдат използвани за провеждане на обучения по права на човека за деца и младежи от страната.

Основната цел на футболния турнир „Ambassadors’ League“ е да срещне на терена представители на дипломатическите мисии и българските институции, както и неправителствени организации и да насърчи сътрудничеството помежду им, по модела на дипломацията чрез спорт и в духа на Цел 3 и Цел 17 от Програма 2030 на ООН за устойчиво развитие на света. 

В тазгодината надпревара ще се впуснат отборите на Армения, Обединените арабски емирства, Румъния, Северна Македония, Турция, Украйна, Холандия, както и представителите на офиса на Върховния комисариат на ООН за бежанците в България, УНИЦЕФ България, Международната организация по миграция, Студентската асоциация за изследване на международните отношения и Дружеството за ООН в България.

Турнирът Ambassadors’ League се организира за втора поредна година и с подкрепата на София - Европейска столица на спорта 2018, C3i Europe, British School of Sofia, Кока Кола ХБК, Red Bull и OLAND Sport.

Официалното откриване на турнира ще се състои от 9:30 до 10 ч, след което ще се проведе спортната част до около 16:30 ч, когато ще бъде награждаването на победителите.

Лица за контакт:

За информация относно програмата, както и информация относно акредитации и технически въпроси на медиите – Божидар Александров, зам.-председател на Младежка секция на Дружество за ООН в България, мобилен: +359 893 54 21 72