Дисциплинарната комисия на БФС наложи глоби на "Левски", "Ботев" (Пловдив) и Миньор (Перник) след изиграването на реваншите от 1/8-финалната фаза на турнира за Купата на България. "Сините" отнасят 1000 лева за хвърляне на предмети в срещата с Черно море, загубена с 0:1. За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, с по 3000 лева, са санкционирани Миньор и "Ботев" (Пловдив). Любопитно е дали бедняците от Перник ще успеят да намерят пари за глобата.

С по 1 мач наказание са играчите Даниел Димов ("Левски"), Кристиян Добрев и Мартин Димитров (Локомотив София), Елио Мартинс (Берое), Тодор Паланков (Черноморец Бургас) и Павле Попара (Славия).

Решения на Дисциплинарната комисия:

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК Миньор – гр. Перник с имуществена санкция в размер на 3000 лева.

* За хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 1, ДК наказва ПФК "Левски" с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

* За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК ”Ботев” – гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 3000 лева.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ