http://fckaliakra.com/PublicImages/martin_zafirov_2011.JPGПомощник-треньорът на Калиакра Мартин Зафиров (вдясно), който е брат на наставника на тима Адалберт, беше глобен с 1500 лева от Дисциплинарната комисия. Причината е оспорване на съдийско решение, както и нанесени обиди на длъжностните лица в мача с Монтана, загубен с 1:2.

Решенията на Дисциплинарната комисия:
* Наказани за по 1 мач: Стефано Кунчев (Славия), Йордан Минев (Лудогорец), Сержиньо (Локо Пд) и Станислав Бачев (Берое)

* За оспорване на съдийско решение на основание чл.34, ал.1, т 3, ДК наказва Мартин Ив. Зафиров служебно лице в ПФК"Калиакра" с лишаване от право да изпълнява функции за 1 среща и глоба 500 лева.

* За нанесени обиди на длъжностните лица на основание чл.34, ал.1, т 2, ДК наказва Мартин Ив. Зафиров служебно лице в ПФК"Калиакра" с лишаване от право да изпълнява функции за 2 срещи и глоба 1000 лева.

* За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А -предложение 1 - ДК наказва ПФК"Черно море"с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

* За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А -предложение 1 - ДК наказва ПФК"Левски"с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

* ДК отлага за разглеждане инцидента на срещата Локо (Пд) - Локо (Сф), като призовава съдийската бригада, делегата и съдийския наблюдател на мача и изисква видеозапис на инцидента.