Спортно-техническият директор на "Ботев" (Пловдив) Александър Александров получи наказание от Дисциплинарната комисия на БФС. Кривия е със спрени права за 1 мач и му е наложена парична глоба в размер на 500 лева. Причината са гневните му реакции срещу съдията Николай Йорданов в мача с Берое, загубен от "канарчетата" с 1:2.

Вече ви съобщихме, че Мирослав Манолов от Черно море е наказан за 5 мача, а по 1 среща Дисципът лепна на Стефан Велев от Берое и Мирослав Иванов от Лудогорец.

Решенията на Дисциплинарната комисия:
* За самоволно навлизане на терена на основание чл.34 ал.1, т.5 от ДП на БФС, ДК наказва спортно-техническия директор на ПФК ”Ботев” Пд - Александър Александров с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща и глоба в размер на 500 лева.

* За самоволно навлизане на терена на основание чл.34 ал.1, т.5 и във връзка с чл.16, ал.2 от ДП на БФС, ДК наказва треньора на ПФК ”Берое” Стара Загора - Александър Томовски с лишаване да изпълнява функции от името на отбора за 1 среща.

* За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 1- ДК наказва ПОФК"Ботев"– гр. Враца с имуществена санкция в размер на 1000лева.

* За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 1- ДК наказва ПФК"Лудогорец"с имуществена санкция в размер на 1000лева.

* За хвърлени предмети, опасни за здравето, на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 3- ДК наказва ПФК"ЦСКА"с имуществена санкция в размер на 3000лева.

* За хвърлени предмети на основание чл.37, ал.1, т. 4, б. А –предложение 1- ДК наказва ПФК"Монтана"с имуществена санкция в размер на 1000лева.