По инициатива на БФС се проведе работна среща с клубове на привърженици, на която са присъствали представители на “Левски”, ЦСКА, Локомотив (София), “Ботев” (Пловдив), Локомотив (Пловдив), Берое (Стара Загора), “Ботев” (Враца) и Литекс. Представители на фенклубовете на Славия, Миньор (Перник), Спартак (Плевен) и Пирин (Благоевград) не са успели да присъстват, но са потвърдили желанието си да се включат в следваща среща и да работят съвместно със свои колеги.

„На срещата бяха обсъдени възможности за подобряване на комуникацията между футболната централа и феновете по въпросите на сигурността и безопасността на футболните срещи, обръщане на повече внимание от страна на делегатите на БФС на условията за фенове по стадионите и на отношението към тях от органите на реда, частни охранителни фирми и клубове-домакини. Присъстващите бяха запознати с новите разпоредби на Наредбата на БФС за сезон 2012/2013, които целят премахване на негативната практика феновете-гости да заплащат по-високи цени за билетите от феновете-домакини”, заявиха от БФС.

“Бяха обсъдени и организационни въпроси по повод квалификационната среща на националния отбор за Световното първенство по футбол в Бразилия 2014 България - Италия, която ще се състои на 07.09.2012 г. Отговорникът по сигурността на БФС Илия Илиев и Координаторът за връзки с привърженици Елена Ваташка апелираха към ръководителите на фенклубове да съдействат за утвърждаване на цивилизовано поведение на стадиона, за единение на феновете в името на България и за хореография, която да носи патриотични и позитивни послания. Проведе се и заседание на УС на Сдружението на българските футболни привърженици (в процес на регистрация), което утвърди дейностите си за септември и отправи покана за участие в сдружението към всички присъстващи представители на фен клубове“, допълниха от футболната ни централа./БЛИЦ