Българският футболен съюз и Славия използваха официалните си сайтове, за да съобщят за кончината на една от най-големите легенди на българския футбол Александър Шаламанов. Както вече стана ясно, Шами е починал на 80-годишна възраст снощи в дома си след кратко боледуване.

Българският футболен съюз с огромно прискърбие съобщава, че на 80-годишна възраст ни напусна един от най-големите спортисти в историята на страната ни Александър Шаламанов, пише сайтът на футболната ни централа. БФС изказва най-искрените си съболезнования към близките и роднините на знаменития Александър Шаламанов.

----------------------------

На 80 години почина легендата на Славия, българския футбол и спорт Александър Шаламанов. Отиде си иконата на нашия клуб и най-силният десен краен бранител в историята на българския футбол, който има незаличима диря при "белите", отбелязва клубния сайт на славистите.

Шами 12 сезона с гордост носи по терените екипа на Славия, като футболист, а след това раздава майсторството си на младите като треньор на подрастващите и в първия състав. Близо две десетилетия беше и директор на най-добрата школа у нас, тази на Славия. Поклон пред светлата му памет.