Световната футболна централа трябва да изпрати тези дни писмо, в което ще отговори на запитване, отправено от БФС и ЦСКА, научи БЛИЦ. Както е известно, „червените” са заплашени с отнемане на точки заради многобройните загубени дела от 2011 година насам.

От „Армията” питат дали  ФИФА може да посмекчи или да отложи санкцията, тъй като в края на септември ще започне процедура по обявяване на несъстоятелност на „червения” клуб.  А когато даден клуб е в такова състояние, е невъзможно да изплаща дълговете си.

„Чакаме отговор на ФИФА. Всъщност, днешната пресконференция, която ще дадем, е свързана именно с това. Ще убедим ЦСКА и привържениците му, че БФС не работи срещу клуба и че съдбата на „армейците” не зависи от нас, а от самите тях, както и от световната централа. Ще покажем документи по изгубени дела на „червените”. Те са в размер на над 2 милиона евро.

За съжаление делата, заведени от бивши футболисти на ЦСКА и футболните им агенти, са много, но всичко е в ръцете на ФИФА. Ако световната централа вземе под внимание факта, че на „Армията” предстои процедура по несъстоятелност, това може да помогне на ЦСКА. Но най-вероятно помощта ще е временна, защото рано или късно въпросните задължения трябва да бъдат изплатени”, заявиха от БФС пред БЛИЦ.
 
Пресконференцията, на която ще присъства изпълнителният директор на централата Борислав Попов, ще започне в 11 часа.
ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА